Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hátfájás enyhítése gyors és egyszerű módszerekkel
  2024-01-07 22:06:28, vasárnap
 
  A hátfájás az egyik leggyakoribb egészségi probléma, amelyet az emberek megtapasztalnak. Míg régebben csak az idősebb korosztály szenvedett ettől a problémától, napjainkban egyre többen panaszkodnak a hát fájdalma miatt. Ennek az ülő életmód az egyik leggyakoribb oka.

A hátfájásnak nemcsak az életmód lehet a mögöttes oka, sok esetben valamilyen sérülés vagy porckorongsérv áll a háttérben. Vannak olyan személyek, akik hajlamosabbak erre a problémára és ennek genetikai okai vannak. Ha a szüleink és a nagyszüleink is hátfájósak voltak, akkor nagyobb az esélye, hogy nekünk is lesznek ilyen problémáink. Mint említettük, a sok ülés, a helytelen testtartás és az idegekre nehezedő nyomás mind-mind oka lehet a hátfájdalom kialakulásának.

A rossz testtartás nyaki és vállfájdalmakat is generál amellett, hogy gerinc- és hátpanaszokat is előidézhet. A jó testtartás azonban csökkenti az idegekre nehezedő nyomást és segíthet enyhíteni a fájdalmat is.

Amikor valaki hátfájdalomra panaszkodik, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a testmozgást, pedig ezzel csak még inkább fokozódik a fájdalom. Keressünk olyan tevékenységet, olyan mozgásformát, amelyet nemcsak élvezünk, de ami jót is tesz a testtartásunknak, a gerincünknek, a derekunknak, a hátunknak. Mindenképpen olyan sportforma javasolt, amely nem súlyosbítja a fájdalmat, például alacsony intenzitású tevékenység, mint amilyen a kerékpározás vagy a vízi aerobik. A hátfájás egyik oka nem más, mint a túlsúly. A testmozgás azonban segíthet fenntartani az egészséges súlyt, miközben növeli az erőt és a rugalmasságot.

A hát nyújtása éppen olyan fontos, mint más testrészé. Sokszor azért fáj a hát, mert feszesek az izmok, például a csípőhajlító vagy a combhajlító izmok. A rendszeres nyújtás csökkenti a hát merevségét is.

A hátfájásunk akkor is enyhül, ha alvás közben egy párnával megtámasztjuk a térdünket, ugyanis a különböző alvási pozíciók további nyomást gyakorolnak a hátra és a gerincre. Ezért nagyon lényeges, hogy csökkentsük ezt a nyomást, amelyet egy párnával is könnyedén megtehetünk. Ne húzzuk fel a lábainkat a gyomrunk irányába, mivel ez is oka lehet a hát- és a derékfájdalomnak.

A masszázs nem olcsó mulatság, azonban egy családtagunkat is megkérhetjük, hogy néhanapján masszírozza meg a hátunkat. Már az is hasznos lehet, ha egy teniszlabdát kicsit erőteljesebben végiggörget a hátunkon, de lehet ez egy vizespalack is. A hideg és a hőterápia vagy ezek váltakozása is csökkentheti a fájdalmat, mivel ezek csillapítják a gyulladást. Márpedig sok esetben a fájdalom a gyulladás talaján jön létre.

Táplálékokkal is eredményesen küzdhetünk a hátfájás ellen. A zöldségekben, a gyümölcsökben, a sovány fehérjékben, a teljes kiőrlésű gabonákban gazdag étrend is hasznos lehet, illetve azok a táplálékok, amelyek gyulladást csökkentenek, például a halak, a halolaj, az ananász, a kurkuma. A gyulladás ellenőrzése kulcsfontosságú, ugyanis sok esetben a gyulladás az oka a krónikus vagy akut fájdalom kialakulásának.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: testtartásunknak, derékfájdalomnak, vállfájdalmakat, megtapasztalnak, kulcsfontosságú, erőteljesebben, porckorongsérv, kialakulásának, családtagunkat, táplálékokkal, hátpanaszokat, hátfájdalomra, rugalmasságot, tevékenységet, hajlamosabbak, gyümölcsökben, megtámasztjuk, csökkentenek, leggyakoribb, teniszlabdát, panaszkodnak, megkérhetjük, csillapítják, zöldségekben, eredményesen, kerékpározás, csípőhajlító, mindenképpen, nagyszüleink, csökkentheti, mozgásformát, gerincünknek, végiggörget, váltakozása, problémáink, vizespalack, egyik leggyakoribb, emberek megtapasztalnak, idősebb korosztály, hátfájásnak nemcsak, életmód lehet, helytelen testtartás, idegekre nehezedő, hátfájdalom kialakulásának, rossz testtartás, kerékpározás vagy, vízi aerobik, hátfájás egyik, testmozgás azonban, egészséges súlyt, csípőhajlító vagy, combhajlító izmok,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Akarat  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  210 éve született a SZÓZAT meg...  Idő  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Gonosz démon-álarc  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Próbálj meg ...  Mai harmónia kártyám  Szép estét kedves látogatóimna...  Idő  Nagyon különös  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Neked tudnod kell  Png cica  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 20  Png lepke  Irgalom és ítélet  Png cica  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Reménység és erő Krisztustól e...  Makszim Gorkij gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png csokor  Fekete István - Akác  Lóhere  Kerüld el az evangélium örömén...  Png cica  Akik bántanak téged  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png lepke  Tavaszi kép  Egy hatékony szolga  Png csokor  Facebookon kaptam  Png telefon 
Bejegyzés Címkék
egyik leggyakoribb, emberek megtapasztalnak, idősebb korosztály, hátfájásnak nemcsak, életmód lehet, helytelen testtartás, idegekre nehezedő, hátfájdalom kialakulásának, rossz testtartás, kerékpározás vagy, vízi aerobik, hátfájás egyik, testmozgás azonban, egészséges súlyt, csípőhajlító vagy, combhajlító izmok, rendszeres nyújtás, hátfájásunk akkor, párnával megtámasztjuk, különböző alvási, gyomrunk irányába, teniszlabdát kicsit, hőterápia vagy, gyulladás talaján, hátfájás ellen, sovány fehérjékben, teljes kiőrlésű, gyulladás ellenőrzése, krónikus vagy, testtartásunknak, derékfájdalomnak, vállfájdalmakat, megtapasztalnak, kulcsfontosságú, erőteljesebben, porckorongsérv, kialakulásának, családtagunkat, táplálékokkal, hátpanaszokat, hátfájdalomra, rugalmasságot, tevékenységet, hajlamosabbak, gyümölcsökben, megtámasztjuk, csökkentenek, leggyakoribb, teniszlabdát, panaszkodnak, megkérhetjük, csillapítják, zöldségekben, eredményesen, kerékpározás, csípőhajlító, mindenképpen, nagyszüleink, csökkentheti, mozgásformát, gerincünknek, végiggörget, váltakozása, problémáink, vizespalack, testmozgást, tevékenység, intenzitású, hátfájásunk, combhajlító, fenntartani, súlyosbítja, derekunknak, fehérjékben, panaszkodik, megtehetünk, csökkentsük, gyakorolnak, hátfájdalom, masszírozza, napjainkban, problémától, ellenőrzése, hátfájásnak, testtartás, korosztály, említettük, gyulladást, merevségét, hátfájósak, szenvedett, táplálékok, néhanapján, rendszeres, előidézhet, sportforma, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.